Skip til content
NicosubNicosub
5 TIPS TIL AT STOPPE

5 TIPS TIL AT STOPPE

BRUG VORES RÅD TIL AT GØRE DIT SNUSSTOP LETTERE

 

1. PLANLÆG DIN STOP-DATO

Et snusstop kan være hårdt at gennemføre, og derfor kræver det viljestyrke og mental forberedelse. Vi anbefaler, at du vælger en bestemt dato, hvor du vil påbegynde dit snusstop. Den valgte dato må gerne ligge 1-2 uger ude i fremtiden, så du er velforberedt. Afklar med dig selv, hvilke fordele du vil opnå ved et snusstop. Det vil øge dine chancer for et stop, når du har helt styr på dine personlige grunde ved at stoppe. Det er nemlig dine personlige grunde, som kan fastholde dig i snusstoppet. Typiske grunde til snusstop er økonomiske, sundhedsmæssige eller begge. Når du har sat din dato, så se 4 uger frem fra den dato. Det er de første 4 uger, som er svære at komme igennem. Efter disse uger er du godt på vej ud af dit snus-misbrug.

Hvis du mangler følelsen af at have noget i overlæben, så er produkter fra Nicosub rigtigt gode alternativer. Ligesom folk, der stopper med at ryge, oftest benytter sig af en e-cigaret. Vi står altid klar til at vejlede dig, så du kan komme tættest på din snus-oplevelse. Vi hjælper dig af med dit snus-misbrug. 

Når du har planlagt en dato og har købt hjem af alternative produkter, så har du taget første skridt. Tillykke med det! Sejt!

2. AFSKAF ALT DIT NIKOTINHOLDIGE SNUS

Selvom det kan virke, som en overkommelig opgave at gennemgå et succesfuldt snusstop, bliver det en svær og hård rejse. Vi anbefaler, at du afskaffer dig alt nikotinholdigt snus, så du ikke bliver fristet, når du oplever nikotinabstinenser. Det samme gælder for klistermærker fra snusbøtter. Hvis du har dem siddende på din pc, skabsdør eller andre steder, så anbefaler vi, at du fjerner dem. Alt, der kan bringe tankerne frem, skal umiddelbart fjernes. Man kan ikke helgardere sig, men man kan fjerne mange associationer og kun have få tilbage. Det samme gælder f.eks. snus-memes fra Instagram og Facebook. De sider, som deler dette, skal også fjernes. Unsubscribe eller unfollow disse sider.

Dette er næste skridt imod et liv uden snus, og denne forberedelse er vigtig. Det viser nemlig også overfor dig selv, at du er klar til at gå distancen. Jo mere energi og arbejde du bruger på forberedelse, jo bedre stillet er dit sind og din hjerne på stoppet, når det kommer. Godt gået!

3. FORTÆL DINE VENNER OG BEKENDTE

Det er vigtigt at få opbakning fra sine venner, når man har taget beslutningen om snusstop. Dette sørger ligeledes for, at du ikke bliver tilbudt nikotinholdigt snus, som kan virke fristende. I mange tilfælde har du endda en kammerat, som gerne vil gennemføre et snusstop sammen med dig, hvilket kan være fordelagtigt, da I kan bakke op om og støtte hinanden. Det vigtigste er dog, at dine venner er med dig på vejen. Det kan være, du ikke vil fortælle alle om det, og nogle som er uvidende overfor dit stop, vil så tilbyde dig snus. Det kan skabe nogle svære situationer, dog er det vigtigt at huske, hvorfor du valgte at stoppe. Dette er din rejse, og du bør ikke lade andre påvirke den og dig.

Dine tætte venner vil være der for dig og støtte dig igennem denne tid. Derfor er det vigtigt at benytte sig af den hjælp, f.eks. kan du høre dem ad, om de ikke vil tilbringe noget tid med dig. Hvis I plejer at spille Fifa sammen, eller plejer at gå på cafe og spise sammen og få en snuspose, så ved de, at de ikke skal tilbyde dig. Det kan også være, at du har forberedt dig, og taget et tyggegummi, eller en bøtte snus fra Nicosub uden tobak eller nikotin med.

Lad dine venner bakke dig op, sammen er vi mennesker meget stærkere, og vi kan opnå større ting. Det er ikke noget at være flov over, tværtimod er det utrolig flot, du har taget valget om at stoppe, så der er meget at være stolt over. Hele Nicosub-teamet hepper på dig og ønsker du får dit snusfrie liv tilbage. Fortsæt det gode arbejde!

4. UDFYLD DINE SNUSVANER

Du er nået til datoen for stoppet, og du har fulgt de første trin nøje og forberedt dig til denne dato. De første par dage vil altid være de sværeste. I de flestes tilfælde er der bestemte tidspunkter på dagen, hvor man oplever en langt større trang til at snuse. Nogle af de mest hyppige er den famøse efter-mad-skive, når man er sammen med vennerne, i frikvarteret eller når man skal til at falde til ro. Det er bestemt disse tidspunkter, som er vigtige. Hvis man bliver ved med at holde fast, og viser sin hjerne, at man sagtens kan undlade det – desto mere selvtillid får man til at fortsætte med snusstoppet. I de svære situationer kan med fordel vælge at substituere den følelsesmæssige del af vanen med et sundere alternativ fra Nicosub. Mange har oplevet fordele ved at kunne bibeholde fællesskabsdelen ved at snuse med gutterne eller blot udfylde den følelsesmæssige trang til at have noget liggende under overlæben.

Andre måder at udfylde sine vaner kan også være ved aktivitet. Når du har trang til snus, så gå dig en tur. At gå 1 kilometer tager imellem 10 og 20 minutter. Det er cirka samme tid, det tager at nyde en snuspose. Man kan altid forøge aktiviteten eller gøre andre ting, som gør dig glad og tilfreds. På denne måde giver du selv endnu mere selvtillid samt gør noget godt for dig selv. I stedet for at snuse, får du motion. Hvis du følger disse råd, så er du rigtigt godt igennem de første par uger og er klar til at færdiggøre den første måned. Rigtig godt arbejde, klap dig selv på skulderen – og vigtigst, føl dig tilfreds og stolt!

5. HOLD FAST

Under hele processen skal du huske dig selv på, hvorfor du tog initiativet til at gennemføre dit snusstop. Du vil opleve nikotinabstinenser, som typisk varer i intervaller mellem 3-7 minutter. Når du oplever disse, er det vigtigt, at du viser viljestyrke. Mind dig selv om, at disse abstinenser er kortvarige, og distraher gerne dig selv med eksempelvis spil eller et opkald til en behjælpelig kammerat. Også i disse tilfælde vil en følelsesmæssig udfyldelse af vanen være behjælpelig, da du kan snyde hjernen, i og med din hjerne er vant til at opleve en nikotinrus, når du har en pose under overlæben. Tænk samtidig over alle de fordele og grunde, der har drevet dig til at gennemføre dit snusstop.

Når du har været snusfri i en måned, er der 5 gange så stor en sandsynlighed for at blive komplet snusfri, som da du begyndte. Du kan med fordel belønne dig selv efter hver milepæl f.eks. efter en uge, dog skal du ALDRIG belønne dig selv med et nikotinholdigt snusprodukt, da mange falder i igen. En belønning kan være et stort og lækkert måltid, en tur i biffen eller noget andet, som du sætter stor pris på.

Udover de første uger så er dette det sværeste. At blive ved, men det er samtidig også det mest belønnende. Du har gennemført dit snusstop, og dine abstinenser er så småt forsvundet. Det er utroligt svært at fjerne en vane fra ens hverdag. Vi mennesker er vanedyr, og sådan har vi det bedst. Nu har du lært dig selv, hvordan du stopper med en utrolig afhængighedsskabende vane. Se det hele i det store perspektiv, nu kan du også tilføje vaner til din hverdag. Det kan f.eks. være træning, sund kost, mere læsning eller hvad du føler, du mangler. Det handler om at vende noget negativt til noget positivt. Du er snart ved det punkt, hvor du har glemt snusen, men er i gang i køkkenet, hvor du forbereder sunde madpakker til den kommende uge. Det kan være, dette lyder helt umuligt, hvis du læser det første gang inden dit snusstop. Kom igen løbende, og læs vores tips for at komme godt igennem dit snusstop. Når du er snusfri og besøger siden igen, så er du klar til at tilføje positive vaner til din hverdag. Det lover vi dig!

Kurv 0

Din kurv er tom

Start med at shoppe