Skip til content
NicosubNicosub
BØR JEG BRUGE NIKOTINPOSER I SKOLEN?

BØR JEG BRUGE NIKOTINPOSER I SKOLEN?

I denne artikel kan du opnå et dybere indblik i hvorvidt nikotinposer øger din koncentrationsevne, samt hukommelse.

Det er naturligt at tro snus og nikotinposer øger koncentrationsevnen, specielt i akademiske sammenhæng. Dette er dog kun delvist sandt, eftersom hjernen hurtigt bliver afhængig af produkternes nikotinindhold. Nikotin snyder hjernen til at frigive stoffer (dopamin), som kan give en følelse af forbedret koncentration. Dette er dog primært de første gange hjernen bliver præsenteret for nikotin. 

HVAD BETYDER DET?

I takt med at hjernen bliver vant til at få nikotin opbygges en tolerance, som giver abstinenser når hjernen ikke får nikotin. Illusionen af en forbedret koncentrationsevne, er derfor ikke holdbar, fordi nikotin hurtigt skaber en ubalance i nervesystemet. 

Disse abstinenser bringer kroppen i en ubehagelig tilstand og mange oplever rastløshed, irritabilitet og koncentrationsbesvær. Af den årsag kan hjernen pludselig ikke koncentrere sig uden nikotinen og man har derfor generelt sværere ved at koncentrere sig, eksempelvis i skolen. 
Desuden viser undersøgelser at nikotin ikke fremmer personers præstation i akademiske sammenhæng, men at nikotinafhængige klarer sig dårligere, hvis de ikke har fået nikotin forinden. 
Man kan derfor let tro at nikotinen fremmer koncentrationsevnen mv. men i virkeligheden bringer den blot koncentrationen op omkring samme niveau, som hvis man ikke var afhængig af nikotin. 
Andre studier viser også at nikotin har en særlig negativ effekt på umodne hjerner. Nikotin øger risikoen for at opbygge dårligere indlæringsevne, angst, samt depression 
Fortsæt med at læse
Er nikotin skadeligt?
Læs mere
Er nikotin skadeligt?
Kurv 0

Din kurv er tom

Start med at shoppe