Skip til content
NicosubNicosub
Er der glasskår i snus?

Er der glasskår i snus?

Er der glasskår i snus?

Når det kommer til snus, er der en vedholdende myte, som har rystet brugere i årevis: indeholder snus glasskår? For at afklare dette spørgsmål, er det vigtigt at forstå, hvad snus er og hvilke ingredienser det indeholder.


Snus er et røgfrit tobaksprodukt, der er populært i Skandinavien, især Sverige. Det kommer i små portioner, som brugeren placerer under læben. Det er en alternativ måde at indtage nikotin på, uden de samme sundhedsmæssige risici som rygning.


Myten om glasskår i snus

Myten om glasskår i snus går ud på, at små stykker glas eller glasfiber er til stede i snus for at skabe små snit i brugerens mund. Dette skulle efter sigende gøre det lettere for nikotinen at blive absorberet i blodbanen.


Men hvad er sandheden bag denne påstand? Efter omfattende forskning kan det konkluderes, at dette blot er en myte. Det, som folk ofte fejlagtigt identificerer som glas, er i virkeligheden saltkrystaller. Disse krystaller kan både ses og mærkes i snusen, men det er altså ikke glas.


Kontrol og sikkerhed ved produktion af snus

Svensk snus, der er det mest almindelige snus i Skandinavien, fremstilles under streng kontrol fra den svenske regering og skal overholde samme fødevaresikkerhedsregler som alle andre madvarer. Dette betyder, at det er usandsynligt, at snus indeholder skadelige elementer som glas.


Misforståelser om nikotinabsorption

Ideen om, at glas i snus ville forbedre nikotinabsorptionen, er faktisk modsat af virkeligheden. Hvis dit tandkød bløder, er betændt, eller på anden måde er skåret op, ville det faktisk forhindre nikotinabsorption. Forskning har vist, at sundt tandkød absorberer mere nikotin end usunde eller beskadigede tandkød..


Derudover, brugen af snus, snuff og dip daterer sig tilbage til før glasfiber blev opfundet i 1938. Hvis der virkelig var glasfiber i moderne snus, ville en bøtte snus koste dobbelt så meget som nu, da omkostningerne ved at raffinere glasfiber til en partikeltilstand ville være enorme.


Konklusion

Er der glasskår i snus? Svaret er et klart og entydigt nej. Denne myte er blevet aflivet af flere pålidelige kilder og eksperter inden for området. Når du køber og bruger snus, kan du være sikker på at de ikke indeholder glasskår, glasfiber eller anden form for glas.

Hvis du ønsker at formindske eller stoppe dit nikotinforbrug, tilbyder vi de bedste alternativer på markedet til netop dette formål. Vores tobaks- og nikotinfrie snus findes i mange forskellige varianter, så du er sikker på at finde et produkt der udfylder præcis dit behov. 

Kurv 0

Din kurv er tom

Start med at shoppe