Skip til content
NicosubNicosub
Skader fra snus

Skader fra snus

Snus kan virke som en mindre skadelig alternativ til cigaretter, men det medfører stadig betydelige helbredsskader. Her er nogle af de alvorlige skader fra snus, som du bør være opmærksom på.

Tandkødsskader

Brug af snus kan føre til, at tandkødet trækker sig tilbage. Når tandkødet trækker sig tilbage, blottes tandrødderne, hvilket kan føre til øget tandfølsomhed og risiko for tandtab. Tandkødet, der først har trukket sig tilbage, kan ikke gendannes, selv hvis man stopper med at bruge snus.

Mundhulekræft

Snus indeholder kræftfremkaldende stoffer, der øger risikoen for mundhulekræft. Regelmæssig brug af snus kan føre til kræft i læber, tunge, tandkød og andre dele af mundhulen. Mundhulekræft er en alvorlig sygdom, der kræver intensiv behandling og kan have livstruende konsekvenser.

Hjerteproblemer

Nikotin i snus øger blodtrykket og kan skade blodkar, hvilket øger risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Brugere af snus har en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med dem, der ikke bruger snus.

Tandskader

Snus kan forårsage misfarvning af tænderne og øger risikoen for huller i tænderne. Misfarvede tænder kan påvirke dit selvværd og sociale liv negativt. Desuden kan snus føre til dårlig ånde og andre orale sundhedsproblemer, der kræver behandling hos tandlægen.

Andre helbredsmæssige risici

Langvarig brug af snus kan også føre til diabetes og bugspytkirtelkræft. Flere undersøgelser viser, at risikoen for diabetes stiger med op til 70% for dem, der bruger snus dagligt. Bugspytkirtelkræft er en alvorlig og ofte dødelig sygdom, der er svær at behandle.

Ved at være opmærksom på disse skader fra snus kan du tage et informeret valg om at stoppe brugen og beskytte dit helbred.

Kurv 0

Din kurv er tom

Start med at shoppe