5 TIPS TIL AT STOPPE

BRUG VORES RÅD TIL AT GØRE DIT SNUSSTOP NEMMERE 

1. PLANLÆG DIN STOP-DATO

Et snusstop kan være hårdt at gennemføre, og derfor kræver det viljestyrke og mental forberedelse. Vi anbefaler, at du vælger en bestemt dato, hvor du vil påbegynde dit snusstop. Den valgte dato må gerne ligge 1-2 uger ude i fremtiden, så du er velforberedt. Afklar med dig selv, hvilke fordele du vil opnå ved et snusstop. Det vil øge dine chancer for et stop, når du har helt styr på dine personlige grunde ved at stoppe. Det er nemlig dine personlige grunde, som kan fastholde dig i snusstoppet. Typiske grunde til snusstop er økonomiske, sundhedsmæssige eller begge. Når du har sat din dato, så se 4 uger frem fra den dato. Det er de første 4 uger, som er svære at komme igennem. Efter disse uger er du godt på vej ud af dit snus-misbrug.


Hvis du mangler følelsen af at have noget i overlæben, så er produkter fra Nicosub rigtigt gode alternativer. Ligesom folk, der stopper med at ryge, oftest benytter sig af en e-cigaret. Vi står altid klar til at vejlede dig, så du kan komme tættest på din snus-oplevelse. Vi hjælper dig af med dit snus-misbrug.

Når du har planlagt en dato og har købt hjem af alternative produkter, så har du taget første skridt. Tillykke med det! Sejt!

2. AFSKAF ALT DIT NIKOTININDHOLDIGT SNUS

Selvom det kan virke, som en overkommelig opgave at gennemgå et succesfuldt snusstop, bliver det en svær og hård rejse. Vi anbefaler, at du afskaffer dig alt nikotinindholdigt snus, så du ikke bliver fristet, når du oplever nikotinabstinenser. Det samme gælder for klistermærker fra snusbøtter. Hvis du har dem siddende på din pc, skabsdør eller andre steder, så anbefaler vi, at du fjerner dem. Alt, der kan bringe tankerne frem, skal umiddelbart fjernes. Man kan ikke helgardere sig, men man kan fjerne mange associationer og kun have få tilbage. Det samme gælder f.eks. snus-memes fra Instagram og Facebook. De sider, som deler dette, skal også fjernes. Unsubscribe eller unfollow disse sider.


Dette er næste skridt imod et liv uden snus, og denne forberedelse er vigtig. Det viser nemlig også overfor dig selv, at du er klar til at gå distancen. Jo mere energi og arbejde du bruger på forberedelse, jo bedre stillet er dit sind og din hjerne på stoppet, når det kommer. Godt gået!

3. FORTÆL DINE VENNER OG BEKENDTE

Det er vigtigt at få opbakning fra sine venner, når man har taget beslutningen om snusstop. Dette sørger ligeledes for, at du ikke bliver tilbudt nikotinindholdigt snus, som kan virke fristende. I mange tilfælde har du endda en kammerat, som gerne vil gennemføre et snusstop sammen med dig, hvilket kan være fordelagtigt, da I kan bakke op om og støtte hinanden. Det vigtigste er dog, at dine venner er med dig på vejen. Det kan være, du ikke vil fortælle alle om det, og nogle som er uvidende overfor dit stop, vil så tilbyde dig snus. Det kan skabe nogle svære situationer, dog er det vigtigt at huske, hvorfor du valgte at stoppe. Dette er din rejse, og du bør ikke lade andre påvirke den og dig.


Dine tætte venner vil være der for dig og støtte dig igennem denne tid. Derfor er det vigtigt at benytte sig af den hjælp, f.eks. kan du høre dem ad, om de ikke vil tilbringe noget tid med dig. Hvis I plejer at spille Fifa sammen, eller plejer at gå på cafe og spise sammen og få en snuspose, så ved de, at de ikke skal tilbyde dig. Det kan også være, at du har forberedt dig, og taget et tyggegummi, eller en bøtte snus fra Nicosub uden tobak eller nikotin med.


Lad dine venner bakke dig op, sammen er vi mennesker meget stærkere, og vi kan opnå større ting. Det er ikke noget at være flov over, tværtimod er det utrolig flot, du har taget valget om at stoppe, så der er meget at være stolt over. Hele Nicosub-teamet hepper på dig og ønsker du får dit snus-frie liv tilbage. Fortsæt det gode arbejde!

4. UDFYLD DINE SNUSVANER

Du er nået til datoen for stoppet, og du har fulgt de første trin nøje og forberedt dig til denne dato. De første par dage vil altid være de sværeste. I de flestes tilfælde er der bestemte tidspunkter på dagen, hvor man oplever en langt større trang til at snuse. Nogle af de mest hyppige er den famøse efter-mad-skive, når man er sammen med gutterne, i frikvarteret eller når man skal til at falde til ro. Det er bestemt disse tidspunkter, som er vigtige. Hvis man bliver ved med at holde fast, og viser sin hjerne, at man sagtens kan undlade det – desto mere selvtillid får man til at fortsætte med snusstoppet. I de svære situationer kan med fordel vælge at substituere den følelsesmæssige del af vanen med et sundere alternativ fra Nicosub. Mange har oplevet fordele ved at kunne bibeholde fællesskabsdelen ved at snuse med gutterne eller blot udfylde den følelsesmæssige trang til at have noget liggende under overlæben.


Andre måder at udfylde sine vaner kan også være ved aktivitet. Når du har trang til snus, så gå dig en tur. At gå 1 kilometer tager imellem 10 og 20 minutter. Det er cirka samme tid, det tager at nyde en snuspose. Man kan altid forøge aktiviteten eller gøre andre ting, som gør dig glad og tilfreds. På denne måde giver du selv endnu mere selvtillid samt gør noget godt for dig selv. I stedet for at snuse, får du motion. Hvis du følger disse råd, så er du rigtigt godt igennem de første par uger og er klar til at færdiggøre den første måned. Rigtig godt arbejde, klap dig selv på skulderen – og vigtigst, føl dig tilfreds og stolt!

5. HOLD FAST

Under hele processen skal du huske dig selv på, hvorfor du tog initiativet til at gennemføre dit snusstop. Du vil opleve nikotinabstinenser, som typisk varer i intervaller mellem 3-7 minutter. Når du oplever disse, er det vigtigt, at du viser viljestyrke. Mind dig selv om, at disse abstinenser er kortvarige, og distraher gerne dig selv med eksempelvis spil eller et opkald til en behjælpelig kammerat. Også i disse tilfælde vil en følelsesmæssig udfyldelse af vanen være behjælpelig, da du kan snyde hjernen, i og med din hjerne er vant til at opleve en nikotinrus, når du har en pose under overlæben. Tænk samtidig over alle de fordele og grunde, der har drevet dig til at gennemføre dit snusstop.


Når du har været snusfri i en måned, er der 5 gange så stor en sandsynlighed for at blive komplet snusfri, som da du begyndte. Du kan med fordel belønne dig selv efter hver milepæl f.eks. efter en uge, dog skal du ALDRIG belønne dig selv med et nikotinindholdigt snusprodukt, da mange falder i igen. En belønning kan være et stort og lækkert måltid, en tur i biffen eller noget andet, som du sætter stor pris på.


Udover de første uger så er dette det sværeste. At blive ved, men det er samtidig også det mest belønnende. Du har gennemført dit snusstop, og dine abstinenser er så småt forsvundet. Det er utroligt svært at fjerne en vane fra ens hverdag. Vi mennesker er vanedyr, og sådan har vi det bedst. Nu har du lært dig selv, hvordan du stopper med en utrolig afhængighedsskabende vane. Se det hele i det store perspektiv, nu kan du også tilføje vaner til din hverdag. Det kan f.eks. være træning, sund kost, mere læsning eller hvad du føler, du mangler. Det handler om at vende noget negativt til noget positivt. Du er snart ved det punkt, hvor du har glemt snusen, men er i gang i køkkenet, hvor du forbereder sunde madpakker til den kommende uge. Det kan være, dette lyder helt umuligt, hvis du læser det første gang inden dit snusstop. Kom igen løbende, og læs vores tips for at komme godt igennem dit snusstop. Når du er snusfri og besøger siden igen, så er du klar til at tilføje positive vaner til din hverdag. Det lover vi dig!
Stort tillykke med dit snusstop skal det lyde fra hele Nicosub-teamet!


FAQ

HYPPIGT STILTE SPØRGSMÅL

Hos Nicosub tilbyder vi 1-3 dages levering, og vi sender vores pakker med GLS, hvilket lader os tilbyde tracking på alle forsendelser. Hvis du bestiller inden kl. 15:00 afsender vi typisk din ordre samme dag, og dette gør sig gældende alle ugens hverdage. Hvis du har yderligere spørgsmål til forsendelsen, er du altid velkommen til at kontakte os enten via chatten nede i højre hjørne eller via e-mail.

Nikotinfri snus er her for enten at hjælpe folk med at stoppe et snusforbrug, ellers kan det også bruges til at få sine daglige vitaminer og mineraler, samt et lille skud koffein. Produkterne kan benyttes på fleksibel vis, da man mere eller mindre selv kan definere funktionen for sig selv. Eksempelvis benytter nogle forbruger koffein skiverne til om morgenen og man har brug for koffein på farten, mens andre benytter produkterne til nedtrapning af nikotinforbruget.

Da portionsposerne bliver produceret af samme producenter der producerer det traditionelle snusprodukt, føles de fuldstændig identiske. Den minimale forskel sørger for at produkterne indfrier den vanemæssige del af oplevelsen, som fylder en stor del af snusstoppet.

Nikotinfri snus er altså portionsposer som traditionel snus, blot uden tobak og nikotin som er det skadelige og usunde indhold. Du kan i sektionen herunder læse om hvorfor vores nikotinfrie portionsposer ikke skader tandkødet på samme vis som traditionel snus og nikotinposer.

Når man bestiller fra webshoppen står der "NS Webshop" på ens kontoudtog

Alle produkter du finder i vores sortiment er 100% tobaks- og nikotinfrie, hvilket betyder at de ikke skader dit tandkød på samme vis som traditionelle snusprodukter. De nikotinholdige produkter er skadelige for dit tandkød, i og med nikotinen mindsker blodgennemstrømningen, hvilket resulterer i at tandkødet ikke får den oxygen og næring som det kræver. Derfor er kontaktpunktet, som typisk er under overlæben, det mest udsatte.

Husk vores produkt henvender sig til tidligere eller aktive snusforbrugere, som et harm-reduction produkt. Det vil aldrig være 100% sundt at lægge noget "unaturligt" under overlæben dog kan man se det lidt ligesom at lægge et sukkerfrit tyggegummi under overlæben, som blot har til formål at væsentligt mindske skade. 

Der er to aspekter når man skal vælge det produkt, som minder mest om Lyft. Hvis man er på udkig efter en slim pose, er Kickup Real White Soft Mint Slim den klare vinder. Poserne er identisk i størrelsen og er endda produceret af samme producent. 

Har man en større præference for smag, er Zeronito Icy Mint et endnu bedre alternativ. Poserne er en smule større, men smagen er stærkt og giver en kold følelse under overlæben. Af den grund kommer det i sidste an på hvorvidt man præfererer posestørrelse, eller smag højest. 

Ja, størstedelen af vores produkter har gennemgået en HACCP-analyse og bliver produceret under rigtig gode forhold. Alle vores produkter og producenter er godkendt af EU.

Vi har desværre ingen rabatkoder her på hjemmesiden, men hvis du skriver dig op til vores nyhedsbrev, så får du rabatkoderne sendt til din indbakke, når vi kører kampagner. Udover det, så er du altid først til at høre om nye smage, nye produkter og andre spændende ift. Nicosub.

Under din bestilling kan du let vælge præcis det udleveringssted du ønsker, om så det er privatadresse eller en af GLS' mange pakkeshops.

Du kan frit returnere uåbnede produkter inden for 14 dage, i tilfælde af at du fortryder din bestilling.

Nej, alle vores produkter er 100% uden tobak og nikotin. 

Hvis du ikke ser dit spørgsmål listet her, så sidder vi altid klar til at hjælpe dig igennem vores chat eller på mail. Åben chatten nede i højre hjørne, og stil os et spørgsmål - så er du i gang! Ellers er du altid velkommen til at kontakte os via e-mailen herunder.

Kontakt os

Hvis du har yderligere spørgsmål kan du henvende dig via mail.